Tit, makker, bedankt voor elke seconde die je bij ons was!

Het voelt leeg en koud achter mijn bureau.  De leegte die door jou jaren werd gevuld Twix.  Het was jouw plekje,  op je dikke kussen net achter mijn bureaustoel.  En nu, nu is het leeg. Leeg en eenzaam.  Maar het is goed geweest en het was ook stilaan genoeg geweest.  De frustratie in je ogen omdat je lichaam niet meer wilde wat jij wilde.  Want mentaal was je nog ijzersterk.  Gisteren, met een aangenaam zonnetje en een aangename temperatuur, hebben we jou voor de laatste keer de Kangoo in geholpen en zijn we met jou een laatste keer naar je lievelingsbos gereden.  Slepend met je achterpootjes heb je een laatste keer het bos laten ruiken naar wie er de koning was.  Want dat was je.  Elke roedel die je ontmoette, was meteen de jouwe.  Elke logement hondje wist meteen wie de “Pack Leader” was.  En daarvoor heb je nooit je tanden moeten laten zien, nooit diep moeten grommen.  Je was gewoon een natuurlijke, majestueuze zelfverzekerde leider.  Jouw geur in het bos zal stilaan vervagen, maar de herinneringen aan jou en de beelden op mijn netvlies zijn glashelder.  Dat zal altijd zo blijven.

Je was er ons eentje Rina!  Al van in de nest was je een buitenbeentje.  Rustig en vol zelfvertrouwen, maar ook met een zeker temperament en arrogantie stapte je de wereld in.  Jan zonder vrees die in de bossen van Fontainebleau mee over de rotsen klauterde.  Je hebt veel beleefd.  Veel gewandeld, een flink stuk Europa gezien.  Samen in de mooie Alpen. Samen in de grootste Duitse wouden.  Steden bezocht. op hotel, in de Caddy en in de tent geslapen.  We hebben zelf samen op de Schelde gevaren.  Kanker was voor jou een niemendalletje. Even pijn verbijten en dan weer verder. Een jaar later pronkte je fier op de cover van WOEF.

Je was meer dan één generatieDurko heb je verwelkomd en mee uitgezwaaid.  De temperamentvolle Goofy vond bij jou rust.  EQ liet je meteen verstaan dat als hij respect toonde ook gerespecteerd zou worden.  Ons bulldozerke (Loewie) was graag bij jou.  Een tipje van jou kussen was voldoende. Als hij maar tegen je mocht aanleunen.  Het jonge geweld James was zot van je lippen.  Dat kon je op het einde niet zo goed meer verdragen.  Maar gisteren toen je net sliep, ging hij nog even naast je liggen.

Makker, doe veel groeten aan ons Durkje!  We missen jullie beide.

Kurt en Kathleen,
Loewie en James,

Twix, één jaar en een jonge God. En dat wist je!

Twix, je was een showkonijn.

Twix, je was voor Loewie een wijze opa.

Twix, je laatste foto op Mispeldonk vorige week.

Advertenties

9 gedachtes over “Tit, makker, bedankt voor elke seconde die je bij ons was!

  1. Ooooooo….. zo triest!!!! 😦 Heb tranen in m’n ogen bij ’t lezen…. Heb aan jullie moeten denken hoor vandaag, Marleen was bij ons in de winkel geweest vandaag in A’pen, ‘k kreeg er kippenvel van toen ze ’t vertelde…. We weten hoe moeilijk ’t is om zo’n beslissing te moeten nemen en afscheid te moeten nemen, zelfs al heeft hij voor ’n dog zo’n mooie leeftijd bereikt! Hij heeft alleszins dankzij jullie ’n mooi en lang leven gehad en vele leuke dingen samen met jullie beleefd! En vergeten doen jullie ‘m nooit!

    Dikke knuffel van ons allemaal! Caro & Joris Otto & Ummie & Estelle

  2. Kurt en Katleen, Bono (alias Twix) is bij ons geboren. Wij waren er zo fier op en zo blij dat hij zo’n goede thuis gevonden had. Héél leuk waren ook de regelmatige bezoeken samen met Durko en Goofy aan zijn zus Blythe. Wanneer ze elkaar teug zagen konden zij zo enthoesiast spelen. Zij bleven elkaar herkennen vanuit de nest tot op latere leeftijd. Ze zijn samen oud geworden: Blythe 11j. en 4maanden en Twix 11j. en 7maanden. Het waren gouden jaren maar te vlug voorbij. Het was een prachtige nest, ze blijven in mijn hart.

  3. Veel sterkte! Lieve Twix, je was zo’n grote superlieve loebas! Het ga je goed daar aan de regenboogbrug! Kurt en Kathleen een dikke knuffel van mij en Xaltoen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s