Goofy werkt!

Goofy heeft een taak opgenomen in het  woon-zorgcentrum “Hof van Eksaarde”.  En dat het zowel Goofy als de inwoners goed gaat, kan je lezen in dit krantenartikel:

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20130729_00674666

 

De bewoners zijn opgetogen met de komst van labrador Goofy.

De bewoners zijn opgetogen met de komst van labrador Goofy.

lcl

 

EKSAARDE – Het woon-zorgcentrum Hof van Eksaarde heeft er sinds kort een nieuwe medewerker bij. De zwarte labrador Goofy werd speciaal opgeleid als assistentiehond voor een instelling.

Huisdieren kunnen voor iedereen, en dus ook voor ouderen, een positieve aanvulling op hun leven zijn. ‘Ze kunnen gunstig werken bij gevoelens van eenzaamheid en helpen om langer actief te blijven’, vertelt schepen van Ouderenbeleid Luc De Block (Open VLD). ‘Het hebben van een huisdier geeft eenzame ouderen vaak weer een doel om te leven, iets om voor te zorgen. Huisdieren bij ouderen zorgen ook voor een gespreksonderwerp en hebben een stressverlagend effect.’ Er zijn zelfs speciale therapieën ontwikkeld met dieren in verzorgings- en verpleeghuizen en die worden steeds populairder. Uit onderzoek blijkt dat huisdieren zelfs een gunstige invloed hebben op dementie.

Het initiatief om een hond te integreren in het woon-zorgcentrum komt van het personeel. Personeelslid Christl D‘hondt brengt in haar vrije tijd haar Chihuahua af en toe mee naar het centrum. ‘Honden en kleine kinderen zijn hier heel graag gezien, maar het was eigenlijk collega Nele die met het idee over een assistentiehond op de proppen kwam’, vertelt D’hondt.

Labrador Goofy kreeg eerst een opleiding bij vzw Hachiko, een organisatie die hulp- en meldhonden opleidt. Momenteel logeert hij bij personeelslid Ruben Van de Velde en komt hij telkens mee naar het werk. ‘Nog een tweetal maanden moet hij aan de leiband blijven, maar daarna mag hij los rondlopen. Dan zou hij moeten weten op welke kamer hij welkom is en welke niet.’

Momenteel loopt Goofy enkel rond op de afdeling dementie. ‘We beginnen geleidelijk aan, want dit is voor iedereen nieuw’, vertelt Van de Velde. ‘Het is wel de bedoeling dat hij met alle rusthuisbewoners in contact komt.’

Bewoonster Dora is enorm opgetogen. ‘Ik had vroeger een Jack Russel, maar dit is ook een mooie en brave hond.’ Goofy tovert een glimlach op het gezicht van bewoonster Francine als die aan haar voeten komt liggen.

Advertenties

4 gedachtes over “Goofy werkt!

  1. Pingback: Goofy viert nieuwjaar mee! | Hondenfotograaf - Kurt Pas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s