Vergeten Ras?

De laatste jaren is er een enorme verschuiving in de populariteit van hondenrassen. Steeds meer mensen kiezen doelbewust ofwel voor een gezelschapshond ofwel voor een hond om mee te gaan sporten. In deze laatste categorie zijn het voornamelijk honden die geschikt zijn voor de meer moderne sporten (flyball, agility, canicross, etc…) die populair zijn.

“Oude” werkers als Briards, die al eeuwen de mens bijstaan in het dagelijks labeur op de boerderij en bij het hoeden van schapen, lijken door deze trend een beetje in de vergetelheid te sukkelen. WOEF magazine plaats de Briard of “Chien de Berger de Brie” deze maand opnieuw op het voedstuk dat dit ras verdiend.

Op een na-zomerse avond had ik een afspraak met een hele bende Briards. De zon zakte snel en er moest dus heel efficiënt en snel gewerkt worden. Maar dat was voor de lieve “pluizenbollekes” geen enkel probleem! Vol enthousiasme voerden ze alle poses uit die ik vroeg en gingen ze in volle vaart achter de apportjes aan om nadien te bewijzen dat ze ook echte knuffelberen zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s