update van uit de ziekenboeg.

Heykes iedereen,

Durko maakt nog koorts, soms zelfs tot 40 graden. Maar er zijn wel wat elementen waarop we verbetering zien en dat maakt ons erg blij.
Vrijdag was hij nog zo zwak dat het terras zowat het uiterste was als we een plasje gingen maken. Inmiddels is zijn mobiliteit een stuk beter en stapt hij flink mee tot op de plasweide. Als het dringend is, kan er bijna een drafje af. Maar tot vanmiddag had hij nog steeds een zetje nodig om recht te staan. Om vijf uur wilde we met hem even gaan wandelen. Niet verder dan de afstand tot aan de plasweide in de tuin, maar wel buiten de poort. Dat moest een mentale opsteker zijn voor hem. Hij wandelt zo graag. Toen we zeiden “Durkje, gaan we iets leuks doen?” krabbelde hij volledig zelf recht.  Het wandelingetje werd ook iets verlengd. Durko stapte zelf tot aan het kapelleke op de hoek. Snuffelde wat en stapte dan gedreven verder de dreef in en produceerde wat stoelgang.  Hij keek nog verlangend naar de dreef, maar we zijn huiswaarts gegaan. Hij moet zijn krachten nog sparen.

Drinken en eten wil hij nog steeds niet, maar hij heeft geen keuze.  we geven hem water met elektrolyt via een spuitje in de mond. En dan sabbelt hij zoals een baby op een flesje.  Zo krijgt hij minimaal 2 liter per dag. Zijn maaltijd bestaat uit ca 250gr cottage cheese en rouw stoofvlees. We moeten hem de kaas wel met de lepel voeren en de brokjes fijn gesnipperd vlees gaan met lichte dwang richting keelgat.  Hij moet wel aansterken! Dus dan maar onder dwang. Want zo ziek als hij is, zo koppig kan hij zijn…

 

De ziekenboeg netjes afgesloten van de rest van de woonkamer. Zo krijgt hij voldoende rust.

 

Medicatie a volonté.

 

Soms sabbelt hij al eens op zijn Nijntje.

 

 

Advertenties

9 gedachtes over “update van uit de ziekenboeg.

  • Nu is hij super zielig. Maar zelf als hij gezond is, en ’t is zijn dag niet, kan hij zielig kijken en doen. ’t Is soms ne rare kwiet. We hebben al gedacht van wat is comedi een wat niet. Maar de koorts en kortademigheid kan geen comedie zijn..

 1. dat is pas goed nieuws dat hij al zelf recht komt
  nu nog hopen dat zijn koorts weg blijft
  en hij wat meer wil eten en zelf wil drinken
  onze duimen en pootjes blijven nog even recht staan op nog wat meer beterschap en dat hij nog iets verder kan wandelen

  sterkte nog voor de komende dagen

  pedro

 2. Komaan Durko, volhouden! Samen komen jullie er vast bovenop!
  Hebben jullie al eens vers gebakken lever geprobeerd? Kweet niet of dat mag, maar dat hielp bij Kwiek een paar jaar geleden.

 3. Hi Kurt,

  ik hoorde het nieuws van Kathleen. Ze zei dat ik kon kijken op je blog. Man… ik heb met tranen in de ogen je verhaal gelezen. Ik ben blij dat het al wat beter gaat. Ik hoop dat het vlug in orde komt! Echt chique wat jullie er allemaal voor doen! (Maar als ik eerlijk ben… ik zou het voor onze beestjes ook over hebben hoor! Ze zijn tenslotte een deel van het gezin hé!)
  Ik las ook ergens dat je vindt dat je te weinig foto’s van hen hebt. Wel dat gevoel had ik ook heel sterk toen we onze Gipsy hebben afgegeven. En sindsdien zeul ik het fototoestel overal mee heen. Ik zou dat ook doen als ik van jouw was 😉
  Veel sterkte voor jullie beide en soigneert hem goed hé (maar daar ben ik zeker van!)

  Groetjes,
  Maja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s