Lichte beterschap!

Om 10 uur kregen we een telefoontje met geruststellend nieuws. Durko’s koorts was gezakt tot 39.4  en hij was opnieuw stabiel en rustig. Maar de temperatuur moet uiteraard tot beneden de 39 graden dalen.

Omdat Durko van de DA’s en de DA assistenten geen voedsel of water aanvaardt, mogen we dat twee keer per dag zelf aanbieden.  Ikzelf ben tijdens de middagpauze even met hem op de uitlaatweide van de kliniek geweest en heb hem water en voedsel aangeboden. Toen ik aankwam aan zijn kenneltje was hij alert en blij. Hij heeft voor het eerst in 4 dagen zelfstandig gedronken! Een kleine vooruitgang, maar die betekent zo veel! Hij heeft ook een beetje blikvoer gegeten. brokjes wou hij na een enkele niet meer…

De dierenartsen hebben vanmorgen nog een echo gemaakt. De maagwand was nog intact, men zag geen intern wondvocht, afstervend weefsel en de maagfunctie was langzaam op gang aan het komen. Een foto van de longen bracht duidelijkheid over de koortsontwikkeling. Een longontsteking. Wellicht te wijten aan het inademen van gecontamineerd materiaal toen hij de maagtorsie deed.  Op te lossen met sterke antibiotica, maar hij zal het redden! Da’s pas wereldnieuws!

Vanavond zijn we met ons tweetjes naar Durko geweest. Hij was weer blij en alert. Gaf likjes en heeft flink gedronken. Brokjes wou hij niet, maar nat(blik)voer ging er wel in. Een kleine 100 grammen. Niet veel, maar weer een vooruitgang! (100 gr voedingsarm blikvoer is niets voor een dog die ongeveer 800 gr brokken per dag nodig heeft). De baasjes zijn nu heel blij en hopen dat de koorts snel zakt en de maagfunctie snel en volledig herneemt. Dan kan hij naar huis om daar verder te herstellen.

Gisteren dachten we echt dat we hem gingen verliezen. En wat lees ik vandaag in de nieuwe editie van WOEF: 20 tot 45% van de patiënten overlijdt na een maagtorsie. Het snel herkennen van de symptomen en snel ingrijpen is cruciaal.

Tot slot nog enkele wazige GSM filmpjes, maar we zijn er gelukkig mee.

Advertenties

9 gedachtes over “Lichte beterschap!

 1. Fantastisch nieuws indeed ! Een maagtorsie is inderdaad in vele gevallen dodelijk, mede omdat de symptomen niet onmiddellijk herkend worden. Het was één van de eerste dingen ze ons in de hondenschool hebben geleerd: nooit spelen met de puppy na het eten, want dit kan maagtorsie veroorzaken. Ik ben blij dat hij het zal redden. Prachtig beest, trouwens. Maak maar een resem foto’s als hij weer de oude is. Mijn man heeft vroeger ook een Deense dog gehad, en droomt ervan ooit nog 1 in huis te halen. Als je ooit aan kweken denkt ….

 2. Super nieuws! Toen Kwiek zijn zware operatie gehad had, wilde hij ook niet eten en hij is beginnen eten doordat hij gebakken lever rook. Hij had daar zoveel interesse voor dat ik hem dat toen gaf en zo beetje bij beetje brokken bij gevoegd en toen is hij ook terug beginnen eten. Gelukkig dat mijn pa toen net lever wilde eten, want een labrador die verzot is van eten en dan niets meer wilde, was nie goe. Kben echt super blij dat Durko terug beter word!!!

 3. Oh wat lees ik hier allemaal!
  wat een emoties !
  Het komt goed, het komt vast en zeker goed!!!
  veel geduld en liefde; uit de hand laten eten, veel streeltjes en gezelschap van de andere hondjes…het wordt nu weekend…kan hij misschien weer mee naar huis en hebben jullie veel tijd om bij hem te zijn!
  wat zou ik graag hebben dat ie goed komt!
  dikke knuffels van Gossip en volhouden jonges !!!!

 4. Hallo Kathleen en Kurt,

  Wat een goed nieuws. Wij hebben deze dagen wat tranen gelaten met deze blog berichtjes en mails te lezen. Wij hebben zitten duimen dat het niet normaal was. Wij zijn heel blij dat Durkje beter is en wij blijven duimen op een goed herstel.

  Dikke knuf vanwege Manuel en Nadine xxxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s