Ping pong van emoties

Gisteren hebben we Durko kunnen bezoeken in de dierenkliniek en hij was matig enthousiast. Hij kon zonder hulp niet rechtstaan, en wandelde zeer verstijfd. Mogelijk was dat omdat hij twee dagen amper een ooglid heeft bewogen. Hij was helemaal in zichzelf gekeerd. Maar toen hij onze stem herkende is hij mee gaan wandelen. Heeft een flink plasje gemaakt en kwam tegen ons been leunen. We hebben hem ook een brokje of tien kunnen laten eten. drinken deed hij niet, maar hij kreeg nog vocht via een infuus. Dus dat was geen direkt probleem. Na het wandelingetje was hij al heel wat beter te been. Met een hoopvol gevoel zijn we dan huiswaarts gekeerd. Want normaal mochten we hem vanmiddag ophalen.

Vanmiddag was Durko minder vlot in bewegen dan gisteren na het uitlaten. Erg enthousiast was hij ook niet, maar volgens de DA had hij geen koorts en mocht hij naar huis. Thuis werd hij overrompeld door twee uitgelaten broertjes. Die hebben we wat moeten intomen. Maar Durko’s toestand ging thuis snel achterruit. Hij wou geen voedsel of water. Water hebben we via een spuitje in de mond gegoten, want nu had hij geen ondersteuning meer van het infuus. Hij was ook niet alert meer en zijn temperatuur steeg vrij snel tot 40.4 graden. We zijn dan zo snel mogelijk terug naar de dierenkliniek gereden.  Een echo moest uitsluitsel geven over de plotse koorts. Inwendig wondvocht, ontsteking of lekken van de maag.  Maar op de echo heeft men niets gevonden, maar de brokjes van gisteren zaten nog in de maag. Er is zeer weinig of geen maagactiviteit. We hebben Durko opnieuw moeten achterlaten aan het infuus. Als de koorts morgen niet zakt, of als blijkt dat na een nieuwe echo er toch een lek is van de maag, of dat de ingewanden niet beginnen werken, dan staan we voor een zeer zware beslissing.

We hopen heel erg dat zijn toestand snel verbeterd. De koorts moet zakken en hij moet alert worden en de ingewanden moeten terug gaan functioneren. De ping pong van emoties die we ondergaan zijn enorm. Daar heeft het slaaptekort natuurlijk ook veel mee te maken. Maar we beseffen dat we niet op hoop kunnen blijven leven en dat Durko niet voor eeuwig via een infuus kan blijven leven. Ikzelf heb er enorm veel moeite mee moest Durko’s laatste dagen, deze onaangename dagen zouden zijn. Dan had hij beter in de operatie gebleven. Dan had hij op een paar uur na een fantastisch leven gehad.

Wat ik nu ook besef. Ik heb letterlijk tienduizenden foto’s gemaakt van honden. Ik heb soms de agenda helemaal overhoop gehaald voor mensen wiens hond terminaal was. Maar ik heb zo weinig foto’s van onze eigen woefkes. Op een weekendje weg of een weekje Ardennen na, neem ik de camera zelden mee op wandeling. Ik geniet dan van hun aanwezigheid. De putten die ze graven en de stokken (soms halve boomstammetjes) die ze aanzeulen.  Maar ik denk dat ik me dat nog ga beklagen…  Hopelijk kan ik binnenkort met Durkje en de camera de bossen in.

Advertenties

7 gedachtes over “Ping pong van emoties

 1. kurt dit moet een enorme klap zijn voor jullie
  ik hoop en blijf duimen dat hij morgen beter is en zijn maag terug werkt en dat hij terug de oude wordt
  en hoop met jou mee dat je nog wat foto’s kan maken van durkje

  hou jullie sterk
  pedro

 2. Veel sterkte voor jullie allemaal en vooral natuurlijk voor Durko dat ie de kracht mag terugvinden om nog een tijdje bij jullie te blijven,we duimen hier dat alles positief mag evolueren en hopen op het beste. Ik weet dit zijn misschien loze woorden in een tijd van angst en pijn,maar weet dat je altijd het beste hebt voorgehad voor Durko en hij jullie zeer dankbaar zal zijn …. Sterkte !!!

 3. Hopelijk keert het tij snel en begint hij terug te eten. Hou de moed erin! Wij blijven duimen en kaarsjes branden voor die lieve Durko. Dikke knuffel van Sandy en Xaltoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s