Duimen voor ons Durkje.

Wat vooraf  ging:
Een leuk weekend met leuke losloop wandelingen met onze meute. Durko die, met zijn bijna 8 jaar, nog door de bossen huppelt als een jonge hengst en gretig takken (’t ja bijna boomstammetjes) aan sleurt en in de bladeren rolt. Nadien werden de woefkes uitgebreid gekamd en geborsteld. Ze genieten daar allemaal van. En dan lazy sunday. Op een hoopje dicht naast elkaar pitten op hun kussens.

En dan net na Tomtesterom en de start van Witse, een kom lekkere hondenbrokken met KKV van DUC en een bak vers water. Durko had zijn pot niet leeg gesmikkeld, maar dat gebeurd nog.

Het onheil:
Ongeveer een half uurtje na de maaltijd wou Durko overgeven maar er kwam niets. Tot twee maal toe. We zijn met hem in de tuin gegaan (Altijd liever daar een ongelukje dan in de woonkamer), Durko begon heel hard te kwijlen en stond gebogen. De buitholte stond erg gespannen en leek op te zwellen. Dat zijn symptomen van een maagtorsie. We zijn dan onmiddellijk naar de dierenkliniek gereden. Minder dan 1 uur na de maaltijd waren we bij de DK. Hopelijk snel genoeg want een maagtorsie is fataal op minder dan 4 uur.

Duimen!
Vannacht om 2 uur hebben we telefoon gekregen. De operatie was gelukt. Niet enkel de maag was gekanteld, de maag had de milt mee omgedraaid en gekneld. In de maag hebben ze enkel voeding gevonden, geen vreemde voorwerpen. De Milt hebben ze ook kunnen redden. Nu is het bang afwachten. Want zo’n maagtorsie zorgt voor heel veel gifstoffen in het lichaam van zodra er terug doorbloeding is in het weefsel. Dat moet dat lichaam kunnen verwerken. Durko’s hart is volgens de DA nog in prima conditie, dus dat is een voordeel. Duimen maar!!!!

 

UPDATE: Telefoontje met de DA
Durko’s ademhaling en hart is heel regelmatig wat hoopgevend is. Maar hij was nog zwak en houdt zich heel stilletjes. Bang afwachten nu tot de 48uur voorbij zijn.  Met wat geluk kunnen we hem morgen avond ophalen.

Iedereen erg bedankt voor de comments! Dat doet ons enorm deugd!

Advertenties

8 gedachtes over “Duimen voor ons Durkje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s