Test met de Rouge FlashBender.

Onlangs organiseerde internationaal Fashion fotograaf en tevens ook Kelby Instructor Frank Doorhof, een wedstrijd over inspiratie.  Inzet was een RougeFlasgebender van ExpoImaging.  Wie niet waagt niet wint en dus nam ik deel.  Tot mijn grote vreugde was één van de twee winnaars!

Donderdag avond werd mijn FlasBender door FedEx geleverd.  Maar we hadden sessie bij Hachiko en dus moest het speeltje wachten tot vrijdag.  Op de sessie van donderdag werd Goofy uitgewisseld met Gaston.  Gossip kwam een weekendje logeren.  Hierdoor had ik twee slimme blondjes om de FlashBender te testen.

Als je de FlashBender gebruikt als directe bouncekaart boven op je reportageflitser, dan krijg je een iets zachter licht dan met de standaard bouncecap die bij de Nikon SB900 zit.  Dat is logisch, want je krijgt een veel groter oppervlak dat het flitslicht weerkaatst.  Ik vind het een ideale tool bij reportagefotografie als invullicht en, als het echt niet anders kan, is de flashbender als hoofdlicht ook beter geschikt dan enkel de flits+bouncecap of een GaryFong.  Heb je last van spil op een of ander interieur gedeelte, dan zou je dit kunnen verhelpen door de flasbender aan die kant om te plooien.  Maar ik denk dat je daar tijdens een reportage de tijd niet toe hebt. Genoeg geleuterd nu, welke beelden komen er uit?

Onderstaande foto’s van de witjes zijn genomen met de flahbender als bouncekaart op de reportageflits die op de camera was gemonteerd.

 

 

 

Aan de schaduwen in de bovenstaande foto’s zie je dat het licht vrij zacht is.  Maar omdat de flits op de camera staat, is het licht wat flets en krijg je nauwelijks diepte in de foto.  Maar, als je de flasbender gebruikt om het licht naar een ander oppervlakte te richten (vb een muur) zodat het licht onder een hoek je onderwerp bereikt, zie je meteen tot wat de flashbender in staat is.  (BTW de Big Smile van Kathleen heeft niks met de foto te maken, maar alles met de mail waarin ze kon lezen dat Goofy het prima stelt in het andere gastgezin)

 

En natuurlijk kon ik het niet laten om de flasbender en SB900 ook los van de camera te testen.  Een stukje geschiedenis dat in 1977, na 8 jaar rijping op hout, in een mooi flesje werd gedropt, deed dienst als onderwerp. De opstelling zie je in de foto er onder.

Yep, als je het licht kan laten vallen waar jij dat wil, maak je van een crème kleurige muur een gitzwarte.  Geen PhotoShop of GIMP in deze foto! Enkel wat extra “Clarity” en “Vibrance” in de RAW converter LR3. Foto’s maken is tenslotte leuker dan ze achter de PC bewerken.

 

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Test met de Rouge FlashBender.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s