Lazy Sunday…

Wie het graag “outdoors” zoekt, is de laatste weken flink verwend geweest…  Zachte temperaturen, mooi droog en zonnig weer.  Maar dat kon niet blijven duren.  Het voelde vanmorgen, toen we met onze meute een wandeling maakten richting de Bonheidense Hondenvrienden, waar we op de wedstrijd gehoorzaamheid gingen supporteren, zelfs wat herfstachtig aan.  Niet dat dit ons of de woefkes stoort.  Een frisse bries en de natte boslucht heeft ook wel wat.  Tenslotte moeten we die herfst door voor de winter ons een sneeuw en ijsklim vakantie kan schenken.

Maar na enkele uren buiten, een kom verse soep en een hamburger maakten we er een echte lazy sunday van.  De baasjes luieren dan wat in de zetel met de zapper in aanslag om de reclame weg te zappen.  De honden houden een rondje kussendans.  Een kussendans gaat zo: Ieder zoekt zijn plaatsje en rolt zich lekker in de dikke zachte massa tot een van de bende zin heeft in een ander kussen. Dan staat die op om een ander kussen op te eisen en dan komt de boel in beweging.  Een ander plaatsje zoeken, wat snuffelen, rondjes draaien en dan weer een poosje snurken.  Twix of Goofy geven meestal de aanzet van de dans.  Durko geeft dan gewillig zijn plaatske af.

 

 

 

 

Na enkele uurtjes heeft Goofy doorgaans genoeg van de kussendans en gaat hij op zoek naar een speeltje waarmee hij dan hoopt zijn baasjes tot enige actie te verleiden…

 

Klik op de foto’s om ze in een groter formaat te zien.

 

 

Voor de fotografen:

Alle foto’s zijn gemaakt met een 50mm f1.8 lens op f1.8 – f2.8, ISO400 en 1/60 – 1/100sec.  Een remote SB900 zorgde voor wat zijdelings strijklicht. Een SB900 als commander op de D700 zorgde eveneens voor “fill”. Waar ik geen raam had om tegenlicht te creëren (wat zijn lamellen toch leuk, je kan het licht laten vallen waar je het wil), verzorgde een SB800 deze taak.

Advertenties

2 gedachtes over “Lazy Sunday…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s