Create That Light!

’s Ochtends om kwart over zeven in de wagen stappen is vroeg voor een zaterdag. Maar, als je een workshop bij één van de groten der aarde kan volgen, moet je zo’n kans met beide handen grijpen. Mr. Fotofolio organiseerde een try-out van zijn workshop: Create That Light. Niet dat ik me nu ten volle ga toeleggen op Kid’s Fashion of model fotografie, de technieken zijn ook toepasbaar bij mijn hoofdonderwerp, naaktmodellen met vier poten en een staart.

Samen met Serge en Frederik, wiens blogs ik al geruime tijd volg, mochten we in de keuken van Mr. Sunbounce kijken. Tijdens de ochtend kregen we een heldere kijk op de workflow die tom hanteert en een boel info over materiaal.

 

In de namiddag was het dan hands-on testen met de Sunswatter, en heel arsenaal Sunbouncers en een bataljon SB900’s waar zelf McNally jaloers op zou zijn.

@FotoFolio en collega fotografen, tahnks voor het delen van de kennis en ervaring!
@Annelien, thanks voor je engelengeduld en de mooie poses!

 

Eerste opstelling was Annelien in een kerkportaal. Met een Sunswatter werd er een mooie egale zacht hoofdlicht gecreëerd. En mini-zebra zorgde voor een fill-in lang onder. Een zilver zorgde voor wat rim. Post Pocessing: LR preset + wat verschuiven in de “levels” leverde mij dit beeld op.

 

Even later hebben we Annelien op het randje van de schaduw van een gebouw geplaatst. De Sunbounce Pro deed dienst als rim, de mini-zebra als fill.

 

Zelfde opstelling, maar een iets ander standpunt.

 

Max Sync @ 1/250? Niet met Nikon i-TTL. Met de SB800 als master, een Octa Softbox met twee SB900’s als Slave (groep A) en een Sunbounce met SB900 Slave (groep B) heb ik kunnen sturen tot 1/1250ste! Deze is genomen 1/400 & f/4. Groep A op +1 EV. Groep B op -0.7 EV.

Zonder zon kan je niet bouncen. Of toch? Difuus zonlicht + mini-zebra.

Ik hou van zeer krap kadreren. Hopelijk kunnen jullie deze ook smaken…

Advertenties

4 gedachtes over “Create That Light!

  1. Pingback: Sunbounce Mini (90x125cm) Wit zilver.

  2. Pingback: Voor de fotografen: Koopjes! | Hondenfotograaf - Kurt Pas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s