Small World

Vorig jaar maakte ik voor het hondenmagazine WOEF een reportage over de DogSurvival in Tremelo. Op zich niets bijzonders. Het event word al een jaar of zes georganiseerd en ik ben steevast op post om het leed der dapperen in woord en beeld te verslaan.

Ik heb me een gewoonte gekweekt om ook wat zaken in de rand te fotograferen en toeschouwers te interviewen. Meestal levert dat leuke anekdotes en beelden op.

Zo kwam ik vorig jaar te weten dat één van de deelnemers het parcours liep met een hond die hem totaal vreemd was. En dat is voor een event als de DogSurvival verre van evident. Snelheid en behendigheid zijn een must voor wie op een podium plaats mikt. De man in kwestie had een Border Colli die tijdens een training, een week voor de wedstrijd geblesseerd geraakte. Deelnemen was niet meer mogelijk. Hij ging als toeschouwer en maakte een praatje met een dame die samen met haar Border ook een kijkje kwam nemen. Het gevolg heb ik hierboven al geschreven.

Wat de fotografie in de rand betreft, pups doen het altijd goed op de redactie, en pups zijn er altijd op een honden-event. De mensen kunnen het gewoon niet laten om hun pup aan de wereld te laten zien. Op zich niets verkeerds aan, want een goede socialisatie is de basis voor een evenwichtig mentaal hondenleven. Die bewuste 15de augustus fotografeer ik een jonge Bull Terriër.

Maanden later selecteert Hilde Quisquater een serie foto’s uit mijn beeldbank voor haar boek “De ideale hond”. De Bull Terriër mag ook mee, en wordt uiteindelijk gepubliceerd.

Vandaag kreeg ik een mailtje. Een jonge dame had haar Bull herkend in het boek van Hilde. Aan de naam en het e-mail adres weet ik dat de dame nog een collega van me is geweest…

boek.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s